We Do Opera – and more!

Opera in Unlikely Places

Opera In Unlikely Places fandt sted for første gang i 2017 og var et brag af en succes. Vi tog, hvad Samsø i forvejen er kendt for og tilsatte skønsang. Og vi lavede både børneopera i Labyrinten og holdt en masterclass med Andrea Pellegrini og Oliver Gooch som coaches.

Vi gentog succes’en i 2018, hvor bl.a. den verdensberømte, danske baryton Johan Reuter medvirkede.

I år afholdes festivalen den 22.-24. juli 2019, med temaet “Voices – what the fach?”. Vi har fokus på det ‘folkeoplysende’ og dykker ned i og bagom de forskellige stemmetyper – kaldet ‘Fach’ – og deres repertoire, der udgør det vokale lydbillede i operaens verden. Og man kan tilmed lære at synge i ‘operakor’!

Læs mere her.

Julekoncerter

Vi står hvert år for den store og stemningsfulde julekoncert i Samsø Hallen ‘A Christmas Spectacular’ i samarbejde med Sankt Annæ Pigekor og dirigent Anne Marie Granau. Børn fra øens to skoler deltager også.

I 2017 medvirkede desuden musikere fra Århus Symfoniorkester sammen med unge musikere fra Sankt Annæ MGK og vi havde besøg af børne- og ungdomskor fra Kalundborgs Musiske Skole og Mårslet Kirkes Pigekor.

I 2018 medvirkede igen musikere fra Århus Symfoniorkester sammen med unge musikere fra Sankt Annæ MGK. Solisterne var harpenisten Joost Schelling, sopranen Elsebeth Dreisig og jazzsangerinden Camilla Dayyani – samt et par ‘cameos’ fra Søholm Opera!

GrowOP / Opera for børn

Støtteforeningen har indledt et samarbejde med Den Jyske Opera og blev i efteråret 2017 en del af børneoperafestivalen GrowOP. Støtteforeningen finansierede, at FIGURA-ensemblet kom på besøg med en opera-komponist-workshop til samtlige 3. / 4. klasser på Samsø. DJO inviterede endvidere vores yngste børn til en GrowOP-forestilling i Århus.

Børneoperafestivalen GrowOP

I oktober 2019 bliver vi endnu engang en del af Børneoperafestivalen GrowOP

Sangbørnehave

Støtteforeningen har faciliteret at Samsø bliver Danmarks første ø med ‘Sangglad-certifikat’ gennem et samarbejde med Sangens Hus i Herning. Alle tre børnehaver på øen blev fra oktober 2017 til Sangbørnehaver! Foreningen er med til at finansiere projektet på Samsø sammen med Samsø Kommune.

Sangens Hus i Herning

Permahaven

Den langsigtede plan er at bygge et mindre koncert- og scenekunsthus samt at anlægge en permakulturhave rundt om. Den spiselige og duftende have skal medvirke til at højne oplevelsen ved koncerter og events både ude og inde. 

Vi er både inspirerede af den engelske Country House-operatradition og af det fænomenale Westben Centre i Canada, som danner ramme om mange former for scenekunst.

Se vores haveplan her designet af Birgit Rothmann og Cecil Rye Olsen.

Støtteforeningen

Indtil vores Permakulturhave og koncerthus er anlagt, arrangerer Støtteforeningen oplevelser rundtom på Samsø – for både børn og voksne.

Mere om Støtteforeningen.