We Do Opera – and more!

Støtteforeningen

Indtil vores Permakulturhave og koncerthus er anlagt, arrangerer Støtteforeningen oplevelser rundtom på Samsø – for både børn og voksne.

Mere om Støtteforeningen.

Opera in Unlikely Places

Vi har indtil nu, og med stor succes, afholdt en operafestival i juli 2017, Opera In Unlikely Places, som præsenterede 13 events rundtom på øen i løbet af 3 dage. Festivalen indeholdt, i tråd med foreningens grundlag, både børneopera (Hans og Grete i Samsø Labyrinten) og en masterclass for 4 unge sangstuderende med Andrea Pellegrini og Oliver Gooch som coaches. 11 af vores events var, takket være generøs fondsstøtte, gratis.

Vi gentager succes’en og har igen Opera In Unlikely Places på programmet fra den 23. – 25. juli 2018, hvor bl.a. den verdensberømte danske baryton Johan Reuter medvirker.

Opera in Unlikely Places 2018

Julekoncerter

Vi står hvert år for den store og stemningsfulde julekoncert i Samsø Hallen ‘A Christmas Spectacular’ i samarbejde med Sankt Annæ Pigekor og dirigent Anne Marie Granau. I 2017 medvirkede musikere fra Århus Symfoniorkester sammen med unge musikere fra Sankt Annæ MGK og vi havde besøg af børne- og ungdomskor fra Kalundborgs Musiske Skole og Mårslet Kirkes Pigekor.

Dette års koncert finder sted den 9. december i Samsø Hallen kl 15.00. Læs mere her.

Sangbørnehave

Støtteforeningen har faciliteret at Samsø bliver Danmarks første ø med ‘Sangglad-certifikat’ gennem et samarbejde med Sangens Hus i Herning. Alle tre børnehaver på øen blev fra oktober 2017 til Sangbørnehaver! Foreningen er med til at finansiere projektet på Samsø sammen med Samsø Kommune.

Sangens Hus i Herning

GrowOP / Opera for børn

Støtteforeningen har indledt et samarbejde med Den Jyske Opera og blev i efteråret 2017 en del af børneoperafestivalen GrowOP. Støtteforeningen finansierede, at FIGURA-ensemblet kom på besøg med en opera-komponist-workshop til samtlige 3. / 4. klasser på Samsø. DJO inviterede endvidere vores yngste børn til en GrowOP-forestilling i Århus.

Børneoperafestivalen GrowOP

I oktober 2019 bliver vi endnu engang en del af Børneoperafestivalen GrowOP

Permahaven

Den langsigtede plan er at bygge et mindre koncert- og scenekunsthus samt at anlægge en permakulturhave rundt om. Den spiselige og duftende have skal medvirke til at højne oplevelsen ved koncerter og events både ude og inde. 

Vi er både inspirerede af den engelske Country House-operatradition og af det fænomenale Westben Centre i Canada, som danner ramme om mange former for scenekunst.

Se vores haveplan her designet af Birgit Rothmann og Cecil Rye Olsen.