Meet the cast

 
Natascha Metherell, instruktør og librettist

Den britiske instruktør Natascha Metherell, som har base i København, har arbejdet med mange anerkendte opera-, teater- og dansekompagnier rundt om i verden. Hendes karakteristiske teatralske stil kombinerer ofte disse genrer til én dramatisk fortælleoplevelse.

I Danmark er hun en del af det kunstneriske team på Søholm Opera og i Storbritannien er hun kunstnerisk leder af det fysiske teaterkompagni, The Mischief Company.

Seneste engagementer inkluderer: for Søholm Opera “Opera” – The Opera!, Amahl og Nattegæsterne, Pagliacci (også på Copenhagen Opera Festival), Krona Vaskeriet; for The Mischief Company: The Girl with the Tale, RED; for Copenhagen Opera: Festival Lisbon Floor (verdenspremiere og Reumertvinder 2022) og La bohème (en stedspecifik produktion); for Den Norske Opera, Oslo: Carmen; for Den Kongelige Opera, København: Tristan und Isolde (iscenesat koncert), Intet, Kammer Maskarade; for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium: Titanic – A Murder Mystery (verdenspremiere)

Kommende engagementer omfatter: La bohème (Opera Holland Park); The Lighthouse (Søholm Opera/Copenhagen Opera Festival); Hansel und Gretel (Den Kongelige Danske Opera – Operaakademiet).


Anne Marie Granau, dirigent

Anne Marie Granau (AMG), er modtager af kapelmester Grethe Kolbes Mindelegat 2014, og er en sjældent alsidig dirigent med et bredt repertoire. AMG dirigerer både opera, symfonisk musik og vokalmusik, og er uddannet på Royal College of Music i London og på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Kbh. AMG har arbejdet med bl.a. Det Kgl. Kapel, Aarhus, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre, Athelas Sinfonietta, Ars Nova, Concerto Copenhagen, Danmarks Underholdningsorkester og Ensemble Storstrøm. 2010-14 var Anne Marie assisterende dirigent på Operaen i København, og i 2014-22 chefdirigent for Sankt Annæ Pigekor.

I august dirigerer Anne Marie Granau to produktioner på Copenhagen Opera Festival: “Opera” – the Opera! og Puccini’s Suor Angelica med soprantalentet Yana Klein i hovedrollen.  I december dirigerer hun en koncert med Aalborg Symfoniorkester, og i december ‘23 og januar ‘24 er hun assisterende dirigent på Malmö Operas produktion af Puccini’s Turandot.


Frederikke Kampmann, sopran

Frederikke Kampmann er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og fra Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Sylvia Greenberg. Ydermere har hun også en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Frederikke havde sin professionelle debut i 2008 som Euridice in C. Monteverdi’s “L’Orfeo”. Hun har medvirket som solist med samtlige af landsdelsorkestrene, bl.a. med sopranpartiet i Mozarts Requiem med Aarhus Symfoniorkester, Carmina Burana med Sønderjyllands Symfoniorkester, Händels Messias (i Mozarts udgave) med Aalborg Symfoniorkester og Bachs Juleoratorium med Odense Symfoniorkester.

Frederikke var i 2011-2017 bosat i Wien, hvor hun især udmærkede sig med roller som Violetta (Verdi: La Traviata) på Wiener Kammeroper, Despina (Mozart: Cosi fan tutte) på Theater MuTh samt Lucia (Donizetti: Lucia di Lammermoor) ved Der Neue Merker Kammersalon. I sæson 2016/2017 var Frederikke medlem af det eftertragtede Junges Ensemble på Theater an der Wien.

Frederikke har sunget roller ved Operaen i Malmø, Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Søholm Opera og Den Fynske Opera. Desuden er hun også en hyppig gæst ved landets operafestivaler og kan til sommer opleves på Søholm Opera, Odense Sommeropera, Copenhagen Operafestival og Herning Operafestival.

Frederikke har modtaget flere legater og priser, bl.a. prisen for Årets unge operatalent ved Copenhagen Opera Festival, Else Brems Rejselegat, Musikanmelderringens Kunstnerpris og Aalborg Operapris.


Jørn Pedersen, baryton

Uddannet fra Operaakademiet.

Jørn Pedersen har sunget en lang række hoved- og titelroller i opera, operette og musicals, herunder operaerne Rigoletto, La Traviata, Falstaff, Carmen, Madame Butterfly, Pagliacci, Manon Lescaut, Tosca,  Don Juan, Figaros bryllup, Barberen, Onegin, Ragnarok, Hoffmanns eventyr m.fl. – på Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Det Kongelige Teater og Den Fynske Opera.

På Det Ny Teater har Jørn Pedersen sunget Falke og Eisenstein i Flagermusen, Grev Danilo i Den Glade Enke samt rollen som Fantomet i Phantom of the Opera 60 gange.
Desuden det meste af koncertrepertoiret for baryton med landsdelsorkestrene.


Mette Juliane Christensen, klaver

Mette Juliane Christensen, debuterede fra solistklassen i akkompagnement i 2004 og arbejdede derefter i en årrække på Operaakademiet, Operaen og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Siden 2008 har hun været tilknyttet Sankt Annæ Sangskole som akkompagnatør og repetitør, i hvilken forbindelse hun har spillet koncerter i DK, Kina, Sri Lanka, Indien, Australien, USA og Canada.
Ved siden af har Mette Juliane Christensen en meget aktiv karriere som lied- og operaakkompagnatør og har i den sammenhæng spillet koncerter i Frankrig, Tyskland, Østrig, Spanien og Grækenland. Mette er fast tilknyttet ensemblet Home Opera.


Leif Jone
Ølberg, baryton

Operasanger Leif Jone Ølberg har høstet megen ros for sit komiske talent og stærke nærvær på scenen kombineret med en smuk og solid stemme.

Efter endt uddannelse ved Operaakademiet i København, har han jævnlig været gæstesolist ved de to store danske operahusene, Den Kongelige Danske Opera og Den Jyske Opera. Der har han sunget roller som Figaro i Barberen i Sevilla, Onegin i Eugene Onegin, Papageno i Tryllefløjten, Escamillo i Carmen, Henrik i Maskerade, Marullo i Rigoletto, Schaunard i La Bohème og Bello i La Fanciulla del West. I efteråret 2021 kunne Leif Jone opleves i rollen som Reverent Jones i verdenspremieren på den kenyanske opera Nyanga – runaway grandmother ved Kenya National Theatre i Nairobi, og han fortsætter med at være involveret i undervisning af unge operasangere i Kenya.

Leif Jone er en erfaren oratoriesolist og liedsanger. Han er jævnligt på turnéer med sin far som akkompagnatør.


Lise Christensen, mezzosopran

Uddannet fra The Guildhall School of Music and Drama og The National Opera Studio, London.

Lise har bl.a optrådt som Bogense i Den Glade Enke 2.0 på Operaen i København, som Mercedes i Carmen, Vlasta i Passageren og Suzuki i Madama Butterfly, Omø i Hjertelyd samt cover Beppe i L’amico Fritz på Den Jyske Opera, rollerne Anna og Wise Woman i Opera Sparks, Prins Orlofsky i Flagermusen, flere roller i FIVE:15 og BabyO for Scottish Opera, Kate Pinkerton i Madam Butterfly i The Royal Albert Hall med The Royal Philharmonic Orchestra, Mother Goose i The Rake’s Progress for Saffron Hall, Octavian i Der Rosenkavalier og Venus i Tannhäuser i Edinburgh, Orlofsky for London Lyric Opera/Royal Philharmonic Orchestra, Hippolyta i A Midsummer Nights Dream og Marcellina i Figaros Bryllup for English Touring Opera og cover for Scottish Opera, Tredje Dame i Tryllefløjten og cover Rossweisse i Die Walküre for Longborough Festival Opera, som Carmen for Mid Wales Opera og til Grand Ballo della Cavalchina i La Fenice i Venedig og Mother i Amahl And The Night Visitors.

Som koncertsolist har Lise bl.a. sunget Beethovens 9. Symfoni i The Barbican Hall med The Philharmonia og med The Manchester Camerata og Douglas Boyd, Serenade to Music i Queen Elizabeth Hall under John Wilson samt koncerter med The Royal Philharmonic Orchestra, The Oxford Philomusica og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Fremtidige planer inkluderer La Zelatrice i Suor Angelica for Copenhagen Opera Festival.

 


Michael Bracegirdle, tenor,

som er vinder af The Emmy Destinn Award for Young Singers, dimitterede fra Durham University og begyndte sin karriere som statsautoriseret revisor. I 2003 opgav han denne levevej for at uddanne sig som sanger og blev optaget på The Royal Northern College of Music.

Mike har som tenor bl.a sunget Tamino i Tryllefløjten (English National Opera), Laca i Jenůfa (Opéra de Rennes, Limoges and Reims), Le Prince i L’amour des trois oranges (Opéra de Limoges), Father Grenville i Dead Man Walking (Den Kongelige Opera, Kbh., The Barbican with Joyce DiDonato, Israeli Opera og Teater Erfurt) og Judge Danforth i The Crucible (DiCapo Opera, New York og Det Nationale Teater, Ungarn), titelrollen i Parsifal (Saffron Hall), Luigi i Il tabarro (Copenhagen Opera Festival) og Canio i Pagliacci (Søholm Opera og Copenhagen Opera Festival).

Mike har yderligere sunget adskillige roller for bl.a. The Royal Opera House Covent Garden, Den Kongelige Opera i København, Opera Holland Park, Scottish Opera On Tour, Mid Wales Opera, English Touring Opera og Longborough Festival Opera. Mike har ligeledes været understudy på rollerne Loge i Das Rheingold og Siegmund i Die Walküre (The Royal Opera House, Covent Garden) samt Filka i From The House Of The Dead (Welsh National Opera / Brno Festival).

Kommende engagementer inkluderer Jamie i Brødre for Copenhagen Opera Festival og Nytårsgalla med Brit-Tone Müllertz og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Søholm Young Artists 2023


Alex Friis Nielsen, tenor

Uddannet som klassisk sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2023.

Alex har medvirket i operaerne Lisbon Floor på Copenhagen Opera Festival 2022, og Pagliacci for Søholm Opera og Copenhagen Opera Festival 2021. På Opera Hedeland har han medvirket i Carmen (2019), Lucia di Lammermoor (2018) og La Sonnambula (2016). Alex har desuden medvirket i en række musical- og musikteaterforestillinger bl.a. Jordens søjler (2016) og Skammerens datter (2013) på Østre Gasværk Teater og senest Amadeus (2023) på Det Kongelige Teater.

I 2022 har Alex været med til at starte foreningen Give it a Whirl, som brænder for at opsætte relevante og nærværende operaforestillinger. I marts 2023 præsenterede foreningen dens første opsætning: operakomedien Gentleman’s Island.


Kirsten Voss
, mezzosopran

Debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i sommeren 2022 med debutkoncerten Uhr.  Hun er elev af Reinaldo Macias, Bodil Øland, Maren Marie Tange, Mats Knutsson og Elena Kerl.

Kirsten var i 2021 en del af Søholm Operas Young Artist Programme, og nu en del af Britten/Pears Young Artist CAPPA Programme 23/24, og er desuden i 2023 udover med Søholm Opera, aktuel på Copenhagen Opera Festival i Suor Angelica og i VR-operaen ”Mortalities” på Teater Sort/Hvid.

Kirsten har tidligere optrådt som solist på Aalborg Opera Festival, Aarhus Kammermusikfestival og til august på Odsherred Kammermusikfestival. Hun er modtager af Kgl. Kammersangerinde Else Brems Rejselegat 2022, Else Frederiksens legat 2022 og Ejnar Hansens legat 2020. Kirsten har som vinder af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence 2021 været solist med Aalborg Symfoniorkester og Randers Kammerorkester og derudover bl.a. sunget med Ensemble Storstrøm, hos Operaen i Midten og som en del af Ensemble Edge.


Anne-Kristine Skov Andersen, sopran

Kandidat fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2022, hvor hun studerede hos operasanger Jens Søndergaard.

Anne-Kristine elsker at udfordre de forskellige genrer og blande dem i konceptualiserede/dramatiserede koncerter. Hun skabte bl.a. en one-woman performance “Cabaret-Collage” som sit afgangsprojekt (2022)

Hun har flere gange optrådt på klassiske festivaller rundt i landet. Bl.a. på Copenhagen Opera Festival i en scenisk udgave af Schuberts ”Die Schöne Müllerin” (2017), og i en dobbeltkvartet i La Bohéme på Østre Gasværk (2019). Hun medvirker igen denne sommer 2023 i urpremiere på den eksperimenterende Virtual Reality Opera “Mortalities”, skabt af Jakobe Performing Arts, på Teater Sort/Hvid.

Anne-Kristine spillede hovedrollen som Annina i “En Nat i Venedig” (2019) af J. Strauss II med Operettekompagniet Polyhymnia, med hvem hun også spillede rollen som Peeb-Boo i “Mikadoen” (2018) af Gilbert/Sullivan. Hun har desuden sunget hovedrollen i urpremiere på kammeroperaen “Conscientia” som en del af Pulsar Festival (2016).

Børnekor for 2. – 6. klasse

Et samarbejde mellem Søholm Opera og Samsø Pastorat. Hver torsdag eftermiddag i Tranebjerg Kirke. Kontakt lise@soeholmopera.com

Operadage på Samsø 2023

D. 24. - 27. juli 2023. Programmet er nu på plads. Glæd dig til bl.a. Operamorgensang, Jukebox Pop Ups med vores unge sangere og foredrag med Henrik Engelbrecht. Og naturligvis til vores morsomme og satiriske Jukebox-forestilling “Opera” - The Opera!

“Opera” – The Opera!

JUKEBOX OPERA D. 25., 26. OG 27. JULI PÅ SAMSØ. Glæd jer til en morsom og satirisk fortælling om hvad der sker før tæppet går op!

En af de 7 bedste…

Campaya Sommerhusudlejning har udvalgt 7 af de bedste oplevelser og seværdigheder på Samsø - og Søholm Opera er blandt dem!