Teater Koncertsted Uddannelse i udøvende kunstarter

Om Søholm Opera

Musik, Natur og Sanser

Søholm Opera er drømmen om at skabe lidt engelsk haveoperaidyl i Danmark - nærmere betegnet i Nordby på Samsø. Det er også drømmen om at inspirere og videreuddanne unge, danske sangere gennem masterclasses med de bedste coaches, dirigenter og instruktører fra Storbritannien. Og sidst, men ikke mindst, er det drømmen om at skabe et attraktivt sted for børn til at opleve og udforske opera og deltage i musikalske workshops.

Vi er inspirerede af engelske Glyndebourne Festival Opera samt Garsington og Grange Park Opera. Her kan man høre opera og koncerter i skønne omgivelser og nyde en picnic i det grønne i en pause, der som regel varer 1 time eller længere.

Vi venter for tiden på diverse tilladelser, men planen er at bygge et koncert- og operahus (en ’opera-lade’) til ca. 300 tilskuere. En måske beskeden størrelse, men af så høj en kvalitet, både akustisk og sceneteknisk set, at vi kan tiltrække de bedste internationale musikere og sangere. Et lille men unikt sted.

Stedet skal naturligvis også bruges året rundt til mange andre gode arrangementer.

Med hjælp fra to fantastiske havedesignere her på Samsø, Birgit Rothmann og Cecil Rye Olsen, vil vi forskønne og berige vores jord med en Permahave - en spiselig, sanselig have - hvor vores publikummer kan nyde deres picnic. Helhedsoplevelsen er vigtig for vores projekt: Alle sanser skal stimuleres.

Vi planlægger yderligere at anlægge et legeområde samt at have et lille dyrehold, således at helhedsoplevelsen - musik/natur/sanser - også forekommer på børneniveau.

Se vores haveplan under ‘Kontakt & Find vej

Samsø er ideelt placeret til vores projekt. Et koncertsted til ‘haveopera’ kan næppe ligge skønnere end her på ‘Øen i Midten’

Foto: Jeanette Philipsen

Bliv medlem af Søholm Operas Støtteforening - lige her

Søholm Opera ApS

Landevejen 7

Nordby

8305 Samsø

Danmark

Tel.: (+45) 52 39 59 67

CVR: 36 96 43 24

E-mail: info@soeholmopera.com

Søholm Operas logo er designet af Rasmus Lange, Graphic Designer

Læs mere om Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) her