Teater Koncertsted Uddannelse i udøvende kunstarter

Om Søholm Opera og Støtteforeningen

 

Søholm Opera på Samsø, et Anglo-Danish foretagende, blev grundlagt i 2015 udfra et ønske om at skabe et koncertsted, hvor alle sanser stimuleres. Den langsigtede plan er at bygge et mindre koncert/opera-hus samt at anlægge en Permakulturhave rundtom. Den spiselige og duftende have skal medvirke til at højne oplevelsen ved koncerter, både ude og inde.

Ambitionen er at tiltrække de allerbedste musikere og sangere til vores smukke ø og sted.

Søholm Operas Støtteforening blev til primo 2017, da vi i Søholm Opera har et varmt og ambitiøst ønske om at skabe så mange events, workshops og klassiske koncerter for børn som overhovedet muligt samt at introducere Masterclasses for unge sangstuderende med primært britiske coaches, pianister og dirigenter.

Indtil vores Permakulturhave og koncerthus er anlagt, arrangerer Støtteforeningen derfor oplevelser rundtom på Samsø - for både børn og voksne.

Vi har indtil nu, og med stor succes, afholdt en operafestival i juli 2017, Opera In Unlikely Places, som præsenterede 13 events rundtom på øen i løbet af 3 dage. Festivalen indeholdt, i tråd med foreningens grundlag, både børneopera (Hans og Grete i Samsø Labyrinten) og en masterclass for 4 unge sangstuderende med Andrea Pellegrini og Oliver Gooch som coaches. 11 af vores events var, takket være generøs fondsstøtte, gratis.

Vi gentager succes’en og har igen Opera In Unlikely Places på programmet fra den 23. - 25. juli 2018, hvor bl.a. den verdensberømte danske baryton Johan Reuter medvirker.

Vi står hvert år for den store og stemningsfulde julekoncert i Samsø Hallen ‘A Christmas Spectacular’ i samarbejde med Sankt Annæ Pigekor og dirigent Anne Marie Granau. I 2017 medvirkede musikere fra Århus Symfoniorkester sammen med unge musikere fra Sankt Annæ MGK og vi havde besøg af børne- og ungdomskor fra Kalundborgs Musiske Skole og Mårslet Kirkes Pigekor.

Dette års koncert finder sted den 8. december.

Støtteforeningen har yderligere indledt et samarbejde med Den Jyske Opera og blev i efteråret 2017 en del af børneoperafestivalen GrowOP. Støtteforeningen finansierede, at FIGURA-ensemblet kom på besøg med en opera-komponist-workshop til samtlige 3. / 4. klasser på Samsø. DJO inviterede endvidere vores yngste børn til en GrowOP-forestilling i Århus.

http://growopfestival.com/forestillinger/mikroperaer/

I oktober 2019 bliver vi endnu engang en del af Børneoperafestivalen GrowOP.

Støtteforeningen har ligeledes faciliteret at Samsø bliver Danmarks første ø med ‘Sangglad-certifikat’ gennem et samarbejde med Sangens Hus i Herning. Alle tre børnehaver på øen blev fra oktober 2017 til Sangbørnehaver! Foreningen er med til at finansiere projektet på Samsø sammen med Samsø Kommune.

http://sangenshus.dk/sangglad/

*********

Bliv medlem af vores Støtteforening her

Se vores haveplan under ‘Kontakt

Foto: Jeanette Philipsen

Søholm Opera ApS

Landevejen 7

Nordby

8305 Samsø

Danmark

Tel.: (+45) 52 39 59 67

CVR: 36 96 43 24

E-mail: info@soeholmopera.com

Søholm Operas Støtteforening

Landevejen 7

Nordby

8305 Samsø

Danmark

Tel.: (+45) 52 39 59 67

CVR: 38 33 82 50

E-mail: info@soeholmopera.com

Bliv medlem af Søholm Operas Støtteforening - lige her

Tilmeld dig Søholm Operas nyhedsbrev her

Søholm Operas logo er designet af Rasmus Lange, Graphic Designer

Læs mere om Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) her